Zaagsel / Houtkrullen

Zaagsel
Zaagsel is een stalstrooisel met een hoog absorptievermogen. Het is een restproduct van de houtverwerkende industrie. De fijne houtdeeltjes komen vrij bij machinale zaagbewerkingen. Zaagsel heeft een enorm hoog absorptievermogen. Dit maakt het uitermate geschikt om te gebruiken als bodembedekking in de stallen van uw dieren.

Het zaagsel wordt gezeefd om het stofarm te maken. Dit is belangrijk voor de luchtwegen van uw dieren en maakt het uitermate geschikt voor dieren met een (stof) allergie. Het zaagsel geeft uw stallen een schone uitstraling en geeft uw dieren een zachte bodembedekking. Zaagsel wordt voornamelijk gebruikt als bodembedekking voor vee.

Houtkrullen
Houtkrullen hebben 3 keer het absorptievermogen van stro. Ze worden stofarm gemaakt waardoor het uitermate geschikt is voor dieren met een stofallergie. Ook worden houtkrullen vaak gebruikt bij paarden die veel stro eten. Een ander voordeel van houtkrullen is dat deze veerkrachtig zijn. Houtkrullen worden veel in de paardenhouderij gebruikt.

Onze houtkrullen zijn afkomstig van wit grenen of vurenhout. Houtkrullen zijn een stuk grover dan zaagsel en zijn een populair alternatief voor vlas. Houtkrullen zijn ook zeer geschikt voor de kippenhouderij.

Doordat de houtkrullen grover zijn dan zaagsel geeft het een voller, aangenamer, en comfortabeler bed voor de dieren dan zaagsel.

Het zaagsel en houtkrullen zijn beide zowel leverbaar als balen als losgestort.

Afmetingen en gewicht 

   Product  Gewicht
 Zaagsel  Kleine balen  18 kg
   Losgestort hele wagen  90 kuub (thuis gebracht)
   Losgestort halve wagen  45 kuub (thuis gebracht)
 Houtkrullen  Kleine balen  20 kg
   Losgestort hele wagen  90 kuub (thuis gebracht)
   Losgestort halve wagen  45 kuub (thuis gebracht)

 

Zowel het zaagsel als de houtkrullen kunnen op zaterdagen bij ons worden afgehaald in onze loods in Afferden. Ook is het mogelijk om bij u op locatie te lossen met onze meeneemheftruck. Wij komen bij een minimale afname van 1 pellet (54 stuks) op elke gewenste locatie, bijvoorbeeld bij u thuis of op stal.

Voor vragen kunt u contact opnemen met +31 6 46 60 81 88.

Of vul hier het contact formulier in.