Luzerne

Luzerne is geen grassoort maar klaverachtige plantensoort die onder de vlinderbloemigen valt. Luzerne wordt ook wel lucerne, luzernehooi of alfalfa genoemd.
Wij leveren zongedroogd en kunstmatig gedroogde luzerne. Het zongedroogde luzerne heeft als voordeel dat het meer vitamine D bevat. Het kunstmatig gedroogde luzerne heeft als voordeel dat de kwaliteit constanter is en deze meer geschikt is voor paarden dan de zongedroogde variant.
Luzerne is een rijke bron van voedingswaarden zoals hoogwaardige eiwitten, gezonde vitaminen, mineralen, sporenelementen en essentiƫle aminozuren. Ook bevordert het de spijsvertering en speekselproductie. Het verlaagd de zuurgraad in de maag en omdat het vrij is van melasse bevat het minder suikers.

Door de lange en structuurvolle vezel van de luzerne wordt het kauwen en herkauwen gestimuleerd. Hierdoor wordt de passagesnelheid van het maag-darmkanaal vertraagt en de verbeterd de vertering van het voer. Daarnaast krijgen bacteriƫn minder kans om te groeien.

Voor paarden
Kunstmatig gedroogde luzerne is erg geschikt voor paarden die extra energie en eiwitten nodig hebben, zoals sportpaarden en jonge paarden. Paarden moet goed op de luzerne kauwen wat de aanmaak van speeksel stimuleert waardoor de zuurgraad in de maag wordt verlaagd. Omdat de luzerne erg vezelrijk is, is het belangrijk voor de spijsvertering van paarden, het verbetert namelijk de stofwisseling en het is goed verteerbaar.

Voor melk- en rundvee
Luzerne kan voor het melk- en rundvee goed gebruikt worden als aanvulling op het dagelijkse rantsoen. Het is niet geschikt om alleen luzerne te voeren door de scheve mineraal verhouding van luzerne. In verhouding bevat luzerne namelijk veel calcium en weinig fosfor.

Gewicht 

 Product   Gewicht
 Kleine balen  +/- 30 kg
 Grote balen  +/- 600 kg
 Bundel  14 kleine balen gebundeld
 tot 1 grote baal

 

Voor meer informatie over afhalen/ bezorgen of andere vragen kunt u het beste contact opnemen met +31 6 46 60 81 88.

Of vul hier het contact formulier in.