Wikkelbalen

Kuilgras (voor geiten en rundvee)
Het kuilgras bestaat uit verschillende soorten gras maar hoofdzakelijk uit Engels raaigras, dit is een grassoort die hoogproductief is en rijk is aan eiwitten en suikers. Om een hoge voedingswaarden te verkrijgen worden de weilanden vaak zwaar bemest en al in een vroeg stadium gemaaid. Hierdoor bevat het kuilgras veel suiker en eiwit, maar weinig structuur. Dit zorgt ervoor dat het wel geschikt is voor geiten en rundvee maar niet voor paarden.

Het gras wordt een dag korter gedroogd dan normaal hooi en is dus vochtiger. Doordat het gras korter heeft gedroogd is het rijker in voedingswaarde dan hooi. Hierdoor bevat het meer vitaminen en mineralen.

De kuilbalen zijn afkomstig uit de regio en betreffen verschillende snedes gras met een droge stof percentage van rond de 45%. De kuilbalen zijn uitermate geschikt voor melkvee en jongvee. Ook zijn analyses beschikbaar op aanvraag.

Voordroog hooi (voor paarden)
Voordroog hooi bestaat uit een mengsel van verschillende gedroogde grassoorten. Het heeft een dag korter gedroogd op het land waardoor het vochtiger is en meer vitamines en minerale bevat dan normaal hooi. De voordroog balen bevatten gedroogd gras van 60 tot 80% droge stof en zijn afkomstig uit de regio. De voordroogbalen zijn uitermate geschikt voor paarden en rundvee.

Voordroog hooi is uitermate geschikt voor paarden die behoefte hebben aan rijker hooi, bijvoorbeeld sportpaarden. Voordroog hooi is niet hetzelfde als kuil voor koeien. Kuil is nog natter en heeft minder structuur waardoor het minder geschikt is voor paarden. Doordat het hooi vochtiger is bevat het ook minder stof. Een nadeel voor het voordroog hooi is dat de baal na openen maar beperkt houdbaar is.

Afmetingen 

 Product   Gewicht
 Vierkante balen  70x120x160 cm of
 90x120x160 cm
 Ronde balen  VariĆ«rend tussen de
 1.20m en 1.40m diameter

 

Voor meer informatie over afhalen/ bezorgen of andere vragen kunt u het beste contact opnemen met +31 6 46 60 81 88.

Of vul hier het contact formulier in.