Vlas

Vlas is een 100% natuurlijk product dat veel wordt gebruikt als stalstrooisel in de paardenhouderij. Vlas wordt gemaakt van de vlasplant en is een restproduct van de industrie die vezelvlas verwerkt. Vlas is zuinig en gemakkelijk in onderhoud. Daarnaast is vlas zeer geschikt voor paarden met een stofallergie, omdat het een vezel- en stofarm product is.

Een van de vele voordelen van vlas is het hoge absorptievermogen. Het neemt namelijk twaalf keer meer vocht op dan stro en vier tot zes keer meer dan houtkrullen. Dankzij het hoge absorptievermogen van vlas blijven de stallen droger en hygiƫnischer. Het vlas is te verkrijgen in zakken of kan los worden gestort.

Een ander voordeel is dat door de absorptie van vlaslemen de urine wordt gebonden en de amoniak lucht sterk verminderd. Ook wordt de mestafval sterk verminderd door alleen de paardenvijgen te verwijderen, en kan dit strooisel tot wel 3 maanden gebruikt worden voordat er volledig uitgemest dient te worden.

Ook bied dit strooisel vele voordelen voor de stralen van uw paard. Doordat het goed absorbeert zullen uw paarden minder problemen met rotstraal krijgen. De bovenlaag blijft droog, hierdoor vormt het geen proppen in de hoeven, kan het gemakkelijk verwijderd worden en drukt het niet op de straal.

Gemalen
Gemalen vlas is vrij van harde stukjes en hierdoor extra zacht en comfortabel als stalstrooisel. Dit product wordt voornamelijk gebruikt in de ligboxen van melkvee. Het gemalen vlas is in zakken verkrijgbaar of kan los worden gestort.

Gewicht 

 Product   Gewicht
 Vlas (paardenstal)  20 kg
 Gemalenvlas (ligboxen)  18 kg
 Losgestort hele wagen  90 kuub (thuis gebracht)
 Losgestort halve wagen  45 kuub (thuis gebracht)


Losgestort ook met kalk leverbaar.

Voor meer informatie over afhalen/ bezorgen of andere vragen kunt u het beste contact opnemen met +31 6 46 60 81 88.

Of vul hier het contact formulier in.