Stro

Tarwe stro
Stro is eigenlijk een agrarisch bijproduct dat voortkomt van de graanteelt. Tarwestro is de (droge) stengel van het graan tarwe. Deze stengel blijft na het dorsen van de korrel uit het graan over en wordt door de combine weer op het veld teruggelegd. Na een paar dagen mooi weer wordt dit stro opgeperst in grote of kleine balen. Het stro kan bij de grote balen ook gesneden worden. De kwaliteit van het stro, zoals de lengte en kleur, is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden en de regio.

Tarwe stro is de bekendste en meest voorkomende strosoort. Het kan worden gebruikt als bodembedekking voor paarden en koeien. Maar kan ook worden gebruikt voor het afdekken van bloembollen zodat deze zijn beschermd tegen vorst en erosie door wind.

Tarwestro neemt goed vocht op, geeft veel volume en is isolerend. Ook hebben de dieren wat te knabbelen op stal en geeft het extra structuur in het rantsoen. In de paardenhouderij is tarwestro dan ook favoriet. Na gebruik composteert tarwestro gemakkelijk.

Gerstestro
Gerstestro is zachter en smakelijker dan tarwestro. Het wordt gebruikt om structuur te houden in het rantsoen van melk- en jongvee. Als stalstrooisel is gerstestro minder geschikt, omdat het een wasachtig laagje bevat en een gesloten structuur heeft. Hierdoor neemt het minder vocht op dan tarwestro.

Gesneden
Gesneden tarwe en gerstestro wordt gebruikt om structuur toe te voegen aan het rantsoen van koeien.

Spaans gehamerd
Spaans gehamerd stro wordt geïmporteerd vanuit Spanje en heeft een hoge voedingswaarde, waardoor het geschikt is als ruwvoer. Het wordt veel gebruikt voor het rantsoen van melkkoeien, droge koeien en vleeskalveren. Het kan ook worden gebruikt als stalstrooisel.

Afmetingen en gewicht 

 Product   Gewicht   Afmetingen
 Grote balen  400 – 500 kg  90x120x250 cm
 Kleine balen  20 – 25 kg  
 Kleine balen  14 stuks gebundeld
 tot 1 grote baal
 

 

Bovenstaande producten kunnen op zaterdagen bij ons worden afgehaald in onze loods in Afferden. Ook is het mogelijk om bij u op locatie te lossen met onze meeneemheftruck. Wij komen vanaf 1 grote baal of 1 bundel op elke gewenste locatie, bijvoorbeeld bij u thuis of op stal.

Voor vragen kunt u contact opnemen met +31 6 46 60 81 88.

Of vul hier het contact formulier in.