Koolzaadstro

Koolzaadstro wordt gemaakt van de stengel van de koolzaadplant. Deze stengel blijft over na het oogsten van de koolzaden. De zachte viltlaag aan de binnenkant van koolzaadstro zorgt voor een hoog absorptievermogen. Ook heeft het een isolerende werking. Dit maakt het perfect om te gebruiken als strooisel in diverse stallen. Daarnaast kan koolzaadstro een goed alternatief zijn als uw paard te veel tarwestro eet op stal. Paarden eten koolzaadstro namelijk minder graag. Koolzaadstro wordt ook wel Rapsodie genoemd.

Koolzaadstro gemalen
Het gemalen stro heeft een lengte van 1 tot 3 mm. De verkorte stengellengte creëert, in verhouding tot normaal koolzaadstro, meer absorptievermogen. Dit betekent dat het gemalen koolzaadstro sneller en meer vocht opneemt dan het normale koolzaadstro, maar het kan ook stoffiger zijn. Het kan gebruikt worden als strooisel in bijvoorbeeld ligboxen van melkvee, jongvee, varkens en paardenstallen.

Voor melkvee is gemalen koolzaadstro het ideale stalstrooisel. Het is zeer fijn gemalen en bevat hierdoor geen scherpe stukken. Het is een zacht stalstrooisel dat zeer veel vocht opneemt. De mest blijft verpompbaar en vormt geen koek, omdat het geen verzurende werking heeft.

Koolzaadstro met PowerCal
Wij bieden ook koolzaadstro met PowerCal aan. Dit is een gemalen, gedroogde kalksoort, die wordt gemengd met het gemalen koolzaadstro. PowerCal is gemaakt om de ligplaatsen van dieren droog te houden en de pH van het stalbed te verhogen. Ook heeft het een hoog stikstofbindend vermogen en zorgt het voor een snellere vertering van de mest. Het biedt dus extra bescherming voor de gezondheid van uw dieren.

Gehakseld koolzaadstro
Gehakseld koolzaadstro is geschikt als stofarm strooisel en als structuurbron in vee rantsoen. Het absorbeert vocht beter dan normaal stro en vlas. Ook zorgt het gehakselde koolzaadstro voor minder verspilling bij het uitmesten. Wel is het minder veerkrachtig dan een normaal strobed en wat scherper en harder dan tarwestro.

Afmetingen en gewicht 

 Product  Gewicht  Afmeting
 Grote balen  400–500 kg  90x120x250cm
 Zakgoed gehakseld 3-7 cm  20 kg  
 Zakgoed gehakseld 1-3 cm  20 kg  
 Zakgoed gemalen 2-5 mm  22 kg  
 Zakgoed gemalen 2-5 mm
 met powerCal
 25 kg  


Bovenstaande producten kunnen op zaterdagen bij ons worden afgehaald in onze loods in Afferden. Ook is het mogelijk om bij u op locatie te lossen met onze meeneemheftruck. Wij komen vanaf 1 grote baal of 1 bundel op elke gewenste locatie, bijvoorbeeld bij u thuis of op stal.

Voor vragen kunt u contact opnemen met +31 6 46 60 81 88.

Of vul hier het contact formulier in.