Kruidenhooi

Goede kwaliteit hooi is dé basis voor een goed en volledig ruwvoerrantsoen. Het kruidenhooi heeft een gevarieerde structuur waardoor het kauwen, en dus de aanmaak van speeksel wordt gestimuleerd. De aanmaak van speeksel heeft een positief effect op een gezonde maag en darm flora. Zo neutraliseert speeksel de pH waarde in de maag waardoor er minder kans is op bijvoorbeeld maagzweren.

Droog en stofarm* hooi kunnen wij het hele jaar door leveren. In grote en kleine balen en in bundels (21 kleine balen gebundeld tot 1 kleine baal). En natuurlijk van de beste kwaliteit. Dit kruidenhooi komt van nauwelijks of niet bemest land. Dit zorgt voor hooi met een lagere suiker-, eiwit-, en zetmeelwaarden wat voordelig kan zijn voor paarden die 24/7 toegang hebben tot ruwvoer, paarden met overgewicht, paarden die gevoelig zijn voor suikers, etc.

Ons kruidenhooi komt uit gebieden als het Westerwald en de Eiffel in Duitsland en uit de Franse Vogezen.

*Het stofarme hooi is alleen leverbaar in kleine balen.

Gewicht 

 Product   Gewicht
 Kleine balen  +/- 20 kg
 Grote balen  +/- 400 kg
 Bundel  21 kleine balen gebundeld
 tot 1 grote baal


Inlands hooi
In de regio kopen wij bij verschillende landbouwers het hooi in. Dit kan variëren van zeer structuurrijk hooi afkomstig van natuurland, tot fijner hooi afkomstig van goed onderhouden percelen grasland.

Graszaadhooi

Graszaadhooi is een structuurrijk en homogeen product die voortkomt uit de graszaadteelt. Nadat het zaad gewonnen is uit de plant, blijft het lange grove hooi over. Dit hooi is uitermate geschikt als structuurbron in een melkveerantsoen of als grof hooi voor paarden. De grofheid en smakelijkheid word bepaald door het soort gras. De volgende soorten graszaden zijn leverbaar:
• Engels raaigras
• Rietzwenk
• Roodzwenk
• Veldbeemd
• Kropaar

Voor meer informatie over afhalen/ bezorgen of andere vragen kunt u het beste contact opnemen met +31 6 46 60 81 88.

Of vul hier het contact formulier in.