Over Ons

Stro.nl (onderdeel van Maas & Waal Fourage en Transport) bestaat sinds begin 2011. In februari van dat jaar namen Johan Gubbels en Gina Dibbits het initiatief tot oprichting van een fouragehandel in stro, hooi en andere bodemstrooisels. Johan heeft veel ervaring in de bedrijfstak. Zijn vader had ook een fouragehandel in hooi en stro en als jongen hielp hij zijn vader waar hij maar kon. Na zijn achttiende werkte hij tot 2008 bij twee fouragehandels. In dat jaar vond een bedrijfsongeval plaats waardoor een langdurige revalidatie noodzakelijk was. In 2011 was hij zover hersteld dat een lang gekoesterde wens in vervulling ging: een eigen fourage handel samen met zijn vriendin Gina. Gina verzorgt de administratie en Johan de handel: het kopen en verkopen van strorijk en hooi.

Het hooi koopt Johan van veetelers uit Duitsland (Eifel), Frankrijk (Vogezen) en ook wel Nederland. Zijn belangstelling gaat uit naar minder eiwitrijk hooi met veel kruiden. Paarden en jongvee vinden dat erg lekker en het is ook erg gezond voor die dieren. Hij wil graag in contact komen met veetelers die hem die kwaliteit hooi kunnen leveren. Het stro koopt Johan voornamelijk van akkerbouwers in noord en midden Frankrijk. Zij leveren stro van tarwe en gerst. Het gersten stro is vrij zacht en wordt gebruikt als voer; het tarwestro als strooisel.

Johan en Gina verzorgen zelf het transport in binnen- en buitenland. Zij komen de producten bij de leverancier ophalen en brengen het naar de afnemer. De klantenkring is erg divers in het soort bedrijven als geografische spreiding. Het bestaat hoofdzakelijk uit melkveebedrijven en maneges in Noord-Brabant en zuid Gelderland.

Voor de actuele informatie kunt u het beste telefonisch contact opnemen...

Maar u kunt ook het contactformulier invullen, klik HIER.